Najnovije

PUTUJETE U NEPOZNATI GRAD ILI INOSTRANSTVO? Sa ovom aplikacijom taksista vas ne može „navozati“

U toku vožnje, na telefonu vam se pojavi mapa, a na njoj kako se kola kreću put vas, pa u svakom trenutku imate informaciju koliko još ima vremena do cilja. Telefon vas notifikacijom obavesti kada je vreme da izađete iz vozila. Cena vožnje se dobija unapred iskalkulisano, ako ukucate dokle idete.

Taksista će morati da vas vozi najkraćim putem, inače... (foto: Jutjub printskrin)

Ovo su samo neke od mogućnosti Taxify aplikacije koju možete besplatno preuzeti na svoj telefon i kojom naručujete taksi vozilo. Svako od vas poznaje nekoga, a možda se i vama desilo da dođete iz unutrašnjosti u Beograd, pa vas od železničke do autobuske stanice neki nesavesni taksista voza po celom gradu i to debelo naplati, iako su ove dve stanice jedna pored druge. Slično vam se može desiti i prilikom puta u inostranstvo. 
Ali sa ovom aplikacijom, to postaje nemoguće, jer tačno znate gde je vaš cilj i možete da pratite putanju vozila. A ako se taksista ipak usudi na tako nešto, možete vrlo lako da prijavite i da to još lakše dokažete. Jer, već kad naručujete taksi preko ove aplikacije,za šta je dovoljan jedan klik,  unapred dobijate sve podatke o vozaču: ime i prezime, broj telefona, čak i njegovu fotografiju. I naravno izgled vozila koje stiže u roku od  4-7 minuta. I nije potrebno da navedete na kojoj ste adresi jer sama aplikacija locira vaš položaj.
A nakon vožnje imate čak i opciju da ocenite vozača, pa vi sad razmislite koliko će se truditi da bude prijatan i uslužan.
Inače, aplikaciju Taxify pokrenuo je 21-godišnji Estonac i podržala ju je kompanija „Skype”. Pored Estonije, uspešno posluje u Finskoj, Letoniji, Litvaniji, Belorusiji, Gruziji, Meksiku, Holandiji i Češkoj. U Srbiji se pojavila nedavno kao startap projekat. 
Aplikacija je proglašena za vodeću Taksi buking aplikaciju u severnoj i istočnoj Evropi sa preko 500.000 korisnika i 10.000 taksi vozača. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA