Najnovije

VOJVODINA DANAS DOBIJA VLADU: Pastor predložio Mirovića za mandatara

NOVI SAD - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor na drugoj današnjoj sednici pokrajnskog parlamenta predložio je člana predsedništva Srpske napredne stranke Igora Mirovića za predsednika Pokrajinske vlade.

Mirović (Foto: JuTjub)

On je rekao da je na osnovu konsultacija koje je obavio prethodnih dana sa predstavnicima svih poslaničkih grupa zaključio da većinu u Skupštini AP Vojvodine čine SNS, SPS i SVM. 
"Od predsednika najbrojnije poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" Milenka Jovanova zatražio sam da ta poslanička grupa dostavi svoj predlog za predsednika Pokrajinske vlade, što je i učinjeno, a za tu funkciju predložen je Igor Mirović i ja na osnovu tog predloga i na osnovu odredaba Statuta AP Vojvodine predlažem Igora Mirovića za predsednika Pokrajinske vlade", rekao je Pastor.
On je kazao da Mirovića poznaje više od 20 godina i da ga zna kao vrednog čoveka spremnog na kompromise. On je rekao da je Mirović u najboljim godinama, dovoljno iskusan, a ujedno i sa dovoljno životne energije za produktivan rad. 
Mirović, kako je rekao Pastor, ima bogato političko iskustvo, u četiri mandata je bio poslanih Pokrajinske skupštine, bio je poslanik i u nekadašnjoj saveznoj skupštini, a bio je i ministar u Vladi Srbije u periodu od 2012. do 2014. godine.  
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA