Najnovije

Amerika ne odustaje: Sankcije Rusiji sve dok je Krim pod "okupacijom"!

Zapadne zemlje nikako ne žele da prihvate da su građani Krima svojom voljom odlučili da se vrate pod okrilje Rusije, te antiruska histerija ne prestaje, a ni sankcije, po svemu sudeći, neće skoro da budu ukinute. Tako je Danijel Frid iz američkog Stejt departmenta rekao da SAD neće odustati od svoje politike, pa će deo sankcija protiv Rusije da ostane na snazi dok se ne realizuje sporazum iz Minska, a sankcije uvedene zbog Krima trajaće sve dok je Rusija na tom polustrvu.

Sankcije Rusiji sve dok je Krim pod "okupacijom" (RIA Novosti)

On precizira da će sankcije koje su uvedene zbog situacije na Krimu ostati na snazi sve dok, kako tvrdi, "Rusija drži Krim pod okupacijom".
- Kada uvodite sankcije, morate imati strpljenja. Prisetite se sankcija protiv Irana - poručuje Frid, podsećajući da su restriktivne mere protiv Teherana trajale iz godine u godinu, dok jednog dana nisu dovele do uspeha.
On priznaje da sankcije koje su SAD i EU uvele protiv Rusije nanose određenu štetu američkim i evropskim firmama i navodi da je to nešto što ne može da se izbegne.
- Predstavnici nekih američkih firmi stalno dolaze u moju kancelariju i govore o svojim gubicima. To se događa i sa evropskim firmama - navodi Frid, a prenose analitički portali.
On ocenjuje da antiruske sankcije ne bi imale značajnije efekte da su ih uvele samo SAD. Izvor: vesti-online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA