Najnovije

AUŠVIC JE BIO LUKS HOTEL: Evo šta manekenke sebi rade - mračna strana lepote Viktorijinih palih anđela!

Model Kira Dikhtyr progovorila je za medije o mračnoj strani manekenstva i otkrila koje sve metode koriste modeli kako bi ostale mršave za prestižne revije.

Telo iz snova (Foto: pixabay.com)

Cigarete, laksativi, tablete za dijetu, lekovi na recept koji potiskuju apetit, samo su neke od metoda koje manekenke koriste i koje je u javnost iznela 24-godišnja manekenka. Pridodala je šokantne informacije o tome kako mnogi modni agenti ohrabruju devojke da uzimaju amfetamin i kokain koji navodno ubrzavaju metabolizam i potiskuju glad. 
Prema njenim tvrdnjama, u poslednje vreme popularne su postale injekcije kao što su ubrizgavanje hormona HCG u kombinaciji s planom dijete 500 kalorija ili injekcije za štitnjaču kojima se podvrgavaju zdrave manekenke kako bi ubrzale rad štitnjače i tako ubrzale metabolizam. 
HCG injekcije koriste se u terapiji neplodnosti, ali nedavno je otkriveno da mogu uzrokovati gubitak kilograma i potiskivati glad. NJihovo korišćenje kao metod mršavljenja je izuzetno opasno jer može dovesti do nastanka krvnih ugrušaka i moždanog udara. Jednu od najbizarnijih dijeta na svetu, gutanje kuglica vate, koriste i mnoge manekenke kako bi što duže ostale site.
Iako nije sve tako crno, modna industrija daleko je od glamura koji se prikazuje na pistama i stranicama modnih časopisa, a posao manekenke uključuje i puno rada i brige za izgled. 
Adriana Lima, jedan od najpoznatijih modela za Viktorias Sikret, otkrila je kako se priprema za modne revije koje gledaju milioni ljudi. Iako mnogi modeli tvrde da su prirodno mršavi i imaju brz metabolizam, 31-godišnja manekenka iskreno je progovorila šta zapravo znači biti Viktorijin anđeo. 
Nekoliko meseci pre revija manekenka svakodnevno vežba sa ličnim trenerom. Poslednjih nekoliko nedelja pre revija vežba svaki dan po dva puta dnevno, a intenzivan trening sastoji se od skakanja preko užeta, dizanja tegova i boksa.
Osim trenera, Lima sarađuje sa nutricionistom koji joj redovito meri mišićnu masu, deo masti u telu, nivo tečnosti u organizmu. Manekenka obavezno pije 3,5 litara vode dnevno, uzima proteinske šejkove, vitamine i dodatke prehrani kako bi imala dovoljno energije za naporne treninge. 
Zanimanje manekenke uključuje puno odricanja i dovođenje tela u vrhunsku formu jer revije i modna snimanja često su fizički zahtevan posao. Pripreme za revije mogu se uporediti s režimom profesionalnih sportista.
Izvor: She.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA