Najnovije

ZAROBLJENO 900 KURDA: Pogledajte kako ruski MI-28 udara po teroristima! (VIDEO)

Jedan od kurdskih zvaničnika i sirijski aktivisti tvrde da su džihadisti takozvane Islamske države zarobili oko 900 Kurda u severnoj sirijskoj provinciji Alepo u protekloj nedelji, u borbama za obližnje uporište Islamske države.

Mi-28 (Foto: JuTjub)

Glasilo sirijske militantne opozicije iz Londona - Sirijska opservatorija za ljudska prava - potvrdila je da je, prema njihovim informacijama, 900 civila zatočeno u blizini grada Al Bab na severozapadu Sirije, koji je pod kontrolom Islamske države. Šerfan Darviš, portparol pretežno kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDS) koje imaju podšku SAD, kaže da je više od 900 civila zatočeno u znak odmazde zbog ofanzive SDS na uporište Islamske države u Manbeju. Opservatorija i Darviš kažu da je većina zarobljenih civila primorana da kopa rovove u oblastima pod kontrolom ID-a, dok su ostali zarobljenici smešteni u logor. U centralnom području zemlje, u blizini oslobođene Palmire, ruski helikopteri MI 28 viđeni su juče i danas u akciji žestokog bombardovanja položaja ID i Al Nusre. Pogledajte video:
Na severu Sirije kurdske snage uz svesrdnu pomoć američke koalicije nastavile su dejstva protiv ID-a u gradu Manbeju. Pogledajte video: U međuvremenu, snage Sirijske arapske armije i Hezbolaha nastavile su čišćenje naselja od džihadista u južnom Alepu. U dejstva je uključena i proslavljena četvrta divijsa SAA. Izvor: oslobodjenje.rs/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA