Najnovije

NOVE PROVOKACIJE Vučić: Neće Ćamil i Bakir da gaze Srbiju!

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković nastavlja da provocira Srbiju i njenog premijera Aleksandra Vučića, pa je tako posle izjave da „Srbi nisu dobrodošli u Srebrenici“ nastavio sa uvredama i izjavio da se nada da „srpski premijer nije mislio da se donacijom pretplati na ulazak u memorijalni centar“.

Vučić (Foto: Sinhua)

Istovremeno su Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Sulejman Ugljanin u Skupštini Srbije podneli na usvajanje rezoluciju kojom traže da se 11. jul proglasi „danom sećanja na genocid u Srebrenici“!
Sam premijer Aleksandar Vučić juče nije želeo da ulazi u polemiku s Durakovićem i njegovim patronom Bakirom Izetbegovićem, niti sa opozicijom u Beogradu, ali je jasno poručio da neće dopustiti ponižavanje Srba i Srbije!
- Želim najbolje moguće odnose sa Bosnom i Bošnjacima, ali je izvesno da ni njima ni bilo kome drugom neću dozvoliti da gaze Srbiju - izjavio je predsednik Vlade.
I ministar pravde Nikola Selaković reagovao je na ponovljene uvrede Ćamila Durakovića na račun premijera Srbije i Vlade i kaže da su prešle svaku granicu pristojnosti.
- Razumem predsednika Vlade i njegovu poziciju zbog koje mora da daje odmerene izjave kada su u pitanju glas i poruke koje nam stižu iz Srebrenice, ali je ovo zaista prevršilo svaku granicu i razuma i pristojnosti - ponovio je Selaković.
- Umesto da ove godine, godinu dana nakon organizovanja brutalnog napada na predsednika Vlade Srbije, čujemo i ko je izveo taj napad i ko su organizatori i nalogodavci, mi dobijamo poruke koje nikada iz Beograda niste mogli da čujete ni od Aleksandra Vučića ni od njegove vlade - zaključio je Selaković.
Juče je u Skupštinu Srbije, baš pred godišnjicu zločina u Potočarima, ponovo stigao predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, a njeno usvajanje po hitnom postupku i proglašavanje 11. jula za dan sećanja na genocid traže Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Sulejman Ugljanin. Međutim, stranke predlagači sada žele da se reč „zločin“ zameni rečju „genocid“, što je za zvaničnike Srbije neprihvatljivo.
Da usvajanje ovakve rezolucije nije moguće u srpskom parlamentu kaže ministar rada u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, koji za „Alo!“ tvrdi da je ovakva inicijativa sramotna i da „Srbija ne može da prizna nikakav genocid“.

Đurić za prekid svakog razgovora!

Potpredsednik SNS-a Marko Đurić kaže da bi premijer Vučić trebalo da prekine svaku komunikaciju sa Ćamilom Durakovićem i Bakirom Izetbegovićem.
- Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Izetbegović - istakao je on i dodao da je za njih Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod i da pozovu na nastavak rata.

Dačić: Osudite zločine nad Srbima!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da bi bilo dobro da drugi osude zločine nad Srbima! - Srbija već ima usvojenu deklaraciju o Srebrenici i ne može da prihvati reč „genocid“, jer ni Ujedinjene nacije nisu rekle da se dogodio genocid. Tamo se dogodio zločin i Srbija ga je jasno osudila - kaže on. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA