Najnovije

EKSPERT ZA BEZBEDNOST PREDRAG ĆERANIĆ: Rat sa Rusijom?!

Migranti su dio ukupnog inžinjeringa Islamske države. Ovaj segment doprinosi sve češće najavljivanoj rekonfiguraciji EU, koja bi, shodno američkim željama, trebalo da poprimi obrise nekadašnje Evropske ekonomske zajednice (EEZ), koja je okupljala šest zemalja zapadne Evrope: Francusku, Zapadnu NJemačku, Italiju, Belgiju, Holandiju i Luksemburg.

Predrag Ćeranić (Foto: Jutjub)

Bio bi to povratak na izvorno jezgro EU. U „drugu ligu“ ispale bi naknadno pridružene, ekonomski slabije razvijene evropske zemlje, kao i nekadašnje članice Istočnog bloka i bivše jugoslovenske republike. Britanija bi nastavila svojim putem. Po američkom gledištu, EU može opstati jedino reorganizovana. U protivnom, mogla bi se raspasti u haosu. Međutim, i za najpronicljivije američke stratege, NJemačka ostaje enigma, te je i navedeni scenarij sporan. Međutim, sve što sada radi NJemačka, odvija se po američkom planu. A onaj najvažniji glasi da se EU, modifikovana ili još ne, treba spremati za rat sa Rusijom.
Reagujući na pisanje medija da se njemačke vlasti pripremaju da obnove „bijelu knjigu“ — upustvo za sprovođenje politike nacionalne bezbjednosti, u koju će biti unijete ključne izmjene na polju spoljne politike zemlje, te se Rusija više neće smatrati partnerom već konkurentom, prvi zamjenik Komiteta za odbranu i bezbjednost Savjeta federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da u realizaciji istočne politike Sjevernoatlantske alijanse, NJemačka igra ključnu ulogu. Klincevič je naglasio da bi bez principijelne saglasnosti NJemačke raspoređivanje NATO kontingenata duž granice sa Rusijom bilo veoma problematično. NJemačka je uputila i prvi značajniji vojni kontigent u baltičke zemlje, njeno oružje stiže u Ukrajinu, bivše sovjetske baze postaju krcate vojnicima NATO pakta. Na granice Rusije dopremaju se NATO vojnici i oružje. Oružje ne ćuti, zlokobno zvuči narodna mudrost, kojom se ukazuje da gomilanje oružja ne može proteći u tišini. Mnogo je „znakova pored puta“ koji na to ukazuju. Rat sa Rusijom?! NATO ga može voditi jedino rukama drugih, u ovom slučaju bivšim sovjetskim republikama. 
Pripreme su opsežne i dugotrajne, a važna pretpostavka je da se ovlada Balkanom. Zbog dubokih i iskrenih veza sa Rusima Srbi se u navedenom kontekstu smatraju za remetilački faktor. Ključna NATO figura na Balkanu, i na Bliskom istoku, danas  je Turska, a njenu novu ulogu bez imalo uvijanja Srbima je najavio „turski Kisindžer“, Ahmet Davutoglu, u čuvenom govoru prilikom otvaranja obnovljene džamije Ferhadije u Banjoj Luci. „Turska je ovdje uvijek bila, sada je, i biće zauvijek“ – rekao je Davutoglu i svečano otvorio radove na obnovi otomanske imperije na Balkanu. Danas se to radi perfidnije nego u ranijim vijekovima. Turska će u Srbiji i BiH, uključujući i prostor Republike Srpske, kupovati sve: farmaceutsku industriju, bolnice, zemlju, izvorišta, Beograd na vodi. Turski kapital štitiće NATO. Srpsko političko tkivo planiraju rastakati psiop operacijama, koristeći taktičke medije u plasiranju poluistina i ciljanih dezinformacija. Cilj je stvoriti apatiju i malodušnost. Srbi su se kroz istoriju pokazali kao nenadmašni borci u asimetričnim ratovima, pa odatle i potiče toliki strah od njih. 
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA