Najnovije

NULANDOVA PORUČILA SRBIJI: Od prijatelja to nikada ne bismo tražili!

Viktorija Nuland je iz Vile Bokeljke, posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, morala da odgovori na dva "neugodna" pitanja novinara.

Viktorija Nuland (Foto: Tviter)

Nakon uobičajenih govora nakon sastanka, novinari su postavili dva ključna pitanja Viktoriji Nuland: Da li SAD primorava Srbiju da prizna Kosovo kao državu i da li insistiraju na pogoršavanju odnosa Srbije i Rusije. "Razumemo da Srbija ima dugotrajnu saradnju i da su njene veze s Rusijom čvrste i familijarne i kulturne i religijske... Ne vidimo kontradikciju u tome da Srbija ima dobre odnose i sa Rusijom i sa Sjedinjenim Državama. Nikad ne bismo ni pomislili da od partnera i saveznika tražimo da bira stranu", poručila je Nuland odgovarajući na pitanje da li će SAD tražiti od Srbije da se distancira od Rusije. Ona je dodala da i SAD imaju dobre i žive razgovore s Rusijom, podsetivši da su se predsednici Barak Obama i Vladimir Putin sastali i razgovarali prosle sedmice.   "Bitno je za sve nas da ti odnosi budu dobri, da se radi njihovom pospešivanju, ali ćemo isto tako nastaviti da očekujemo i čvrsto zahtevamo da oni ispune svoje međunarodne obaveze i sve u vezi s vladavinom prava", rekla je Nuland.
Na pitanje hoće li SAD tražiti da na kraju "procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine" Beograd prizna nezavisno Kosovo, Nuland je istakla da se proces dijaloga odvija u dobrom pravcu. "Mi smo itekako snažni zagovornici dijaloga, vidimo da taj proces raste i poboljšava se, to je proces koji će da traje i mi smo itekako voljni da ga pospešimo i pomognemo", rekla je Nuland. Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA