Najnovije

VUČIĆ: Smrtna kazna ne bi sprečila kretena iz Vratarnice da učini šta je učinio - radićemo na prevenciji zločina!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u petak sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Nikolom Selakovićem i Nebojšom Stefanovićem predstaviti ozbiljan i sveobuhvatan plan o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje, koji će predvideti snažniju krivičnu i veoma preteću prekršajnu odgovornost.

Vučić (Foto: JuTjub)

- Pripremamo u petak iznošenje ozbiljnog plana, imamo određenih konsultacija sa ljudima iz Sigurnih kuća, sa predstavnicima različitih institucija, poverenika. Reč je o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje - rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.
Kaže da je problem ako neko prijavi nasilje u porodici, dođe policija i priverde ga, a potom tužilac kaže da tu nema krivičnog dela, pa ga pošalje kod prekršajnog sudije, on takođe kaže da ne može ništa da se uradi, pa se nasilnik vrati kući.
- I onda kaže -  tek sad ćeš da vidiš svoga Boga i uradi mnogo goru stvar. Te zakonske propise dramatično pooštravamo, uvodimo snažniju krivičnu i veoma preteću prekršajnu odgovornost, tako da mnogo, mnogo teže posledice i konsekvence za svakoga ko misli da se naisljem posluži u porodici i van pordice i na svakom dugom mestu - rekao je Vučić.
Vučić je dodao i da će taj plan predvideti mnogo bolju koordinaciju policije, tužilaštva, pravosudnih organa i svih u tom lancu, uključujući i centre za socijalni rad.
Upitan da odgovori na pitanje vezano za inicijativu za povratak smrtne kazne u Srbiji zbog zločina koji se dogodio u selu Vratarnica, Vučić je rekao:
- Kada bi se država vodila tako kako nekome padne na pamet, to je prosto nemoguće tako. Da li mislite da bi kretena iz Vratarnice smrtna kazna sprečila da učini to što je učinio? Ja nisam siguran. Postavlja se pitanje da li hoćemo nešto da uradimo da bismo sprečili ili da bismo nasiljem uzvraćali na nasilje - poručio je Vučić. Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA