Najnovije

Vučić: Živećemo sa Albancima još hiljadu godina!

Sa kosovskim Albancima živećemo narednih hiljadu godina i zato treba da sarađujemo u korist obe strane, da nađemo najbolji mogući politički okvir, a da ne naškodimo svojim nacionalnim interesima - poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- “Mi moramo da pronalazimo rešenja za određena pitanja. I ma koliko ja znao da je to nepopularno i u Srbiji, mi moramo da razumemo da živimo, ako ne jedni sa drugima, onda jedni pored drugih. I da ćemo tako da živimo u narednih hiljadu godina - izjavio je Vučić u razgovoru sa novinarima u Briselu, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.
Kako je istakao, "onaj ko misli da treba da vodimo ratove i ulazimo u sukobe ne mislim da je mnogo pametan i da želi dobro našoj zemlji”". Prema Vučićevim rečima, pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) je i najteže pitanje i suština Briselskog sporazuma, ali da nije lako Albancima da to u ovom trenutku sprovedu. - “Važno je da stvari guramo napred i da vidimo kako želimo strateški stvari da rešimo” - rekao je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA