Najnovije

OMLADINA ZAVETNIKA UČESTVOVALA NA KONGRESU OMLADINE PRAVEDNE RUSIJE: Moskava šalje jaku poruku Srbiji

Delegacija Saveta omladine Srpske stranke Zavetnici učestvovala je na III međunarodnom Kongresu omladinske organizacije “Pravedna Rusija, Patriote, Za istinu” koji je održan u Moskvi.

Oni su u Državnoj Dumi Ruske Federacije predstavili rad i politiku Zavetnika, razmenili iskustva u radu sa kolegama iz Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgistana i Uzbekistana, kako bi gradili mostove saradnje između omladina stranaka iz zemalja koje poštuju suverenitet i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Na Kongresu omladinskih organizacija političkih stranaka razmatrana su mnoga pitanja omladinske politike, problemi sa kojima se mladi susreću u savremenom svetu i stvaranje međunarodnih partnerstava sa srodnim političkim i omladinskim organizacijama u korist naših zemalja.

Omladina Zavetnika je podelila sa kolegama iz drugih zemalja svoja politička iskustva i program omladinske politike zasnovan na podršci mladim ljudima koji zasnivaju porodicu i koji ostaju na svojim ognjištima, na razvoju sporta, obrazovnog sistema, umetnosti i kulture, na stvaranju Omladinskog parlamenta na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou u Srbiji, kako bi ohrabrili mlade da se uključe u političke procese vezane za njihov položaj u društvu.

Iz Moskve su se vratili sa mnogo iskustva i ideja koje će preneti u Srbiju, kao dobru praksu poboljšanja položaja mladih i stvaranja boljeg ambijenta u političkom životu za uključenje mladih u rad političkih organizacija, kako bi se stvorila politika po meri mladih ljudi koji žive u Srbiji.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA