Najnovije

NE ODUSTAJE: Čanak ponovo "opleo" po Crkvi!

Predsednički kandidat Nenad Čanak saopštio je da je nedopustivo da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a da Crkva to odbija.

Nenad Čanak (Foto: Medija centar)

- Nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, Crkva i dalje ne bude u sistemu PDV, a godišnje zarađuje preko sto miliona evra - izjavio je Čanak.
Kako kaže, istovremeno se u u budžetu za 2017. samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja 260 miliona dinara iz budžeta. 
- Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote. Isto tako, ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi. Na primer, FK Partizan - izjavio je on. 
Čanak je naveo da "isti princip neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa". 
- Jednako je nedopustivo i da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente - zaključio je predsednički kandidat LSV. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA