Najnovije

VUČIĆ I MILIĆKA SLOŽNI: Dobro je da je voz zaustavljen (VIDEO)

Televizija Pink organizovala je "duel" između Aleksandra Vučića i Jelene Milić. Emisiju su vodili Milomir Marić i Jovana Janković.

Milićka i Vučić na Pinku (Foto: printskrin)

Kao prvi utisak emisije može se reći da su se "protivnici" saglasili oko ključnih pitanja – da KFOR štiti Srbe na Kosovu i da je dobro što je voz koji je iz Beograda koji je krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raškoj. Iako se premijer trudio da stvori utisak da je u nekom konfliktu sa Jelenom Milić, takav zaključak se ipak ne bi mogao izvesti nakon cele emisije. Vučić je rekao da je u Briselu dogovoreno da "kosovske snage" ne mogu na Sever "bez dozvole NATO" i da "ne zna da li je NATO dao dozvolu" prištinskim specijalnim jedinicama da odu na sever. ROSU jedinica iz okoline Prištine kreće do zuba naoružana, rekao je Vučić i upitao: "Protiv koga, zašto, neko je nešto ugrozio srpskim freskama i ikonama?". Vučić je rekao da je deo briselskih pregovora i bio to da ROSU ne može na sever bez dozvole lokalnog srpskog stanovništva i NATO: "Ne znam da li su imali dozvolu NATO, ali dozvolu Srba nisu". Kaže da nije ni znao kako je izgledao voz i dodaje da je video tek kad ga je Marko Đurić prikazivao na televiziji. "Iznenadio sam se i ne vidim da je to neki greh...". Ja sam kriv "velikosrbima" što sam zaustavio voz, a ja mislim da sam sačuvao mir, rekao je premijer. Osim toga, Vučić je naveo da u Srbiji uvek važi "gubitnički sindrom – da smo mi uglavnom krivi i tamo gde nema naše krivice". "Mi smo krivi jer je voz izgledao tako, da li to neko voli ili ne… Čekajte, ti ljudi su želeli u Unesko kao nezavisna država, valjda su hteli da se diče time. Smetaju im freske? Ili im smeta crveno-plavo-bela trobojka ili što je Kosovo Srbija? Meni ništa ne smeta", navodi Vučić. Takođe, Vučić kaže da u Srbiji "čim počnemo da dišemo, mi bismo da se bijemo sa svima, iako za to nema potrebe, a sa druge strane imamo ovaj pristup – mi Srbi smo krivi". "To je običan voz, nije oklopnjača, nije tenk, nije avion, to je običan voz koji je vozio obične putnike i roditelje sa decom. Uvreda što ima freske iz manastira koji su na Kosovu i Metohiji", kaže Vučić. Jelena Milić iz Centra za evroatlantske studije rekla je da je njena nevladina organizacija meta konstantnih napada televizije Pink i lista Informer, a potom je upitala premijera Vučića zašto je ona došla u emisiju i rekla da Vučić svojim konferencijama tim medijima daje legitimitet. Prema njenim rečima, Pink i Informer krše zakon, a Vučić je naveo da „mu ne pada na pamet da se meša u rad medija, jer su mediji u ovoj zemlji slobodni“. Milićeva je od Vučića zahtevala da javno kaže da su organizacije civilnog društva legitimni akteri društva i da mogu zastupaju stavove koje žele, “pa i o Savamali“. Vučić je na to rekao da „njemu niko ne može da naređuje osim građana Srbije“.

Ko se druži s agresorima?

Vučić: Jel viđate vi ljude koji su bombardovali Srbiju 1999? Milić: Vi ih viđate češće, i to u vašim savetničkim krugovima, odgovorila je Milićka, aludirajući na Blera, Klintona i Šredera. Pogledajte odlomak iz rasprave Jelene Milić i Aleksandra vučića o slučaju Haradinaj: I pored načelne sloge po ključnim pitanjima, Milićka je završila duel tako što je napustila studio. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda, NSPM, B92, agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA