Najnovije

ŠIPTARI NA "DRESURI" KOD AMERIKANACA: Američka DEA i "kosovska" policija na specijalnom kursu

Pripadnici Kosovske policije su krajem aprila u Prištini završili nedeljni kurs za „poverljive informatore“. Trenirala ih je američka DEA.
Američki DEA agent

Američki DEA agent

Kroz program pomoći za obuku u međunarodnoj kriminalističkoj istrazi Ministarstva pravde (ICITAP), obuku za 22 pripadnika Kosovske policije i Policijskog inspektorata Kosova su izveli pripadnici administracije SAD za borbu protiv droga, a u saradnji sa ambasadom SAD u Prištini, piše Kosovo Onlajn.

Kurs su vodili instruktori DEA koji su ove policajce podučavali poverljivom upravljanju resursima i operativnom planiranju.

„Program je pohvaljen zbog svog specijalizovanog, naprednog i informativnog sadržaja, koji je polaznicima pružio dragocena znanja za profesionalni razvoj“, navela je policija u saopštenju.

Ceremoniji uručivanja diploma sa mini kursa, prisustvovali su pukovnik Kosovske policije Milorad Ćorac, izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kuštrim Hodaj, ataše DD-ICITAP-a na Kosovu Kimberli Rif, osoblje ICITAP-a i službenici Odeljenja za obuku “kosovske” policije.

Pročitajte OVDE šta Ilon Mask kaže o kraju rata u Ukrajini

Izvor: Pravda.rs / Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA