Najnovije

DAČIĆ U UN: Genocida na Kosovu je bilo, ali nad Srbima!

NJUJORK - Ministra spoljnih poslova Ivice Dačića rekao je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da je na Kosovu učinjenio etničko čišćenje Srba i da su suprotne tvrdnje Prištine još jedna propagandna parola i laž.

Ivica Dačić (foto: Jutjub printskrin)

"Osnovna definicija genocida, ratnih zločina i etničkog čišćenja jeste uništavanje ili proterivanje stanovništva. Srbija je milion puta izjavljivala da svaki zločin treba da bude kažnjen, ali istorija još ne pamti takav 'genocid' posle kojeg pripadnika naroda koji je navodno izvršio genocid ima 10 puta manje, a pripadnika naroda nad kojim je navodno izvršen genocid, ima značajno više nego ranije", kazao je Dačić.
Na sednici posvećenoj redovnom izveštaju o stanju na Kosovu i Metohiji, on je naveo da su, od 427 naselja, Srbi proterani iz 311.
"To jeste etničko čišćenje, ali Srba. Statistika je strašna i porazna", rekao je Dačić ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti.
Pozivajući se na podatke koji nisu iz srpskih izvora, već rezultati popisa iz 1981. godine, u vreme Tita, i popisa na Kosovu koji su izvršile prištinske vlasti 2011. godine, Dačić je, pored ostalog, naveo da je u Prištini 1981. godine bilo 43.875 Srba, a prema popisu iz 2011. godine - 430.
"To je 100 puta manje! Albanaca je 1981. godine bilo 140.043, a 2011. godine 194.953. Pa kakav je to genocid, zločin i etničko čišćenje nad Albancima!" rekao je Dačić, nabrajajući više gradova na Kosovu i Metohiji u kojima je živeo veliki broj Srba, a sada gotovo da ih i nema.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA