Najnovije

SRBI IZDOMINIRALI USRED HRVATSKE: Srbija je svetska sila u savateu (FOTO)

Reprezentativci Srbije u savateu ponovili su istorijski uspeh i osvojili drugo mesto u svetu u tom borilačkom sportu.

Dominacija usred Hrvatske (Foto: Savate savez Srbije)

Ispred Srbije se jedino našla Francuska, čiji je to nacionalni sport, dok je iza Srbije ostalo preko četrdeset zemalja, učesnica Svetskog prvenstva u savateu.

Iako je Francuska osvojila najviše medalja na takmičenju, najuspešniji klub na svetu je SK „Vojvodina“ iz Novog Sada, sa tri osvojene medalje (jednom zlatnom, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom).

U  disciplini aso savate,  Srbija je osvojila dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje.

Goran Bajšanski iz novosadske „ Vojvodine“  je u kategoriji +85 kilograma pobedio Belgijanca Mingeta Benoita i postao dvostruki svetski prvak (bio je i univerzitetski svetski prvak). Druga zlatna medalja pripala je Stefanu Janjatovu iz SK “ Banat“, Zrenjanin,  koji je u kategoriji do 75 kilograma savladao Italijana Kristijana Riveru.

Uspeh su postigle i naše reprezentativke Nada Miladinov iz  SK "Arena"- Iđoš i Kristina DŽolić iz novosadske „Vojvodine“ koje su osvojile srebro. Miladinova je u kategoriji do 48 kilograma izgubila od Francuskinje Adelin Mej, a DŽolićeva je u kategoriji do 56 kilograma poražena od Francuskinje Mignier Matild.

Siniša Zeljković iz SK „Vojvodina“- Novi Sad i Jovan Stevanović iz SK "Goran Ostojić"- Beograd osvojili su bronzane medalje.

Takmičare je vodio selektor Miroslav Odžić i treneri Slobodan i Ivana Popov i Dejan Gavrilović, uz predsednika Savate saveza Srbije Miodraga Rakića.
Da ova borilačka veština postaje sve popularnija, pokazuje i podatak da se broj učesnika sa prošlog prvenstva povećao sa 250 na 350 takmičara, iz preko 40 zemalja sveta.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA