Najnovije

Ministarstvo: Otpočeti pregovore o preuzimanju dela Galenike

nistarstvo privrede saopštilo je danas da će Vladi Srbije predložiti da Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije, proglasi izabranim ponuđačem i otpočne pregovore o preouzimanju udela u Galenici.

Galenika (Foto: Jutjub)

Is tog respora napominju da će u skladu sa Uredbom, vlada na osnovu izveštaja Komisije doneti odluku da li će se otpočeti pregovori sa ovim Konzorcijumom.
Britansko-ruski konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije jedini od ponuđača ispunjava uslove i kriterijume postupka za privatizaciju Galenike, utvrdila je juče Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku.
Konzorcijum je, kako se navodi, ponudio 7.000.000 evra za 25 odsto kapitala u Galenici, ne manji broj zaposlenih od 700 i obavezuje se da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Subjektu privatizacije sa Strateškim partnerom.
Uredbom o strateškom partnerstvu određeno je da u slučaju da u postupku samo jedan učesnik ispunjava uslove i kriterijume postupka Komisija o tome sačinjava izveštaj koji se preko Ministarstva privrede dostavlja vladi.
Komisija je utvrdila da ponude ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije i EMS S.A. iz Brazila nisu dostavljene u skladu sa uputstvom i nisu usaglašene sa bitnim elementima ugovora o strateškom partnerstvu definisanim Zaključkom Vlade Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA