Najnovije

AMERI SU U ŠOKU - Riter tvrdi da se ni sa čim sličnim nisu susreli

Povodom tvrdnje Dejvida Petreusa, bivšeg komandanta združenih snaga NATO u Iraku i Avganistanu, da bi SAD lako rešavale probleme sa kojima se Kijev sada suočava, rekao: „On tvrdi da bi američka vojska to rešila tepih bombardovanjima ruskih minska polja. 

Istina je da smo u Zalivskom ratu tako postupali. Ali, koliko smo minskih polja razneli, generale? Nula. Zašto? Nismo uspevali da pogodimo metu“

AMERIČKA vojska nikada nije iskusila ono što se trenutno dešava u „septičkoj jami“ koja se zove Ukrajina, ocenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

„Vazduhoplovstvo SAD nikada se nije suočilo sa ničim što liči na ovo što Rusi demonstriraju na ukrajinskom ratištu“, rekao je Riter.

Posebno se osvrnuo na izjavu Dejvida Petreusa, bivšeg komandanta združenih snaga Severnoatlantske alijanse u Iraku i Avganistanu, koji je rekao da bi SAD lako rešavale probleme sa kojima se Kijev suočava u konfrontaciji sa Ruskom Federacijom:

„On tvrdi da bi američka vojska to rešila  tepih-bombardovanjima ruskih minska polja, a da bi zatim preko njih prešla mašinama za deminiranje uz podršku helikoptera. Međutim, u tome postoji jedan problem. Istina je da smo u Zalivskom ratu tako postupali. Ali, koliko smo minskih polja razneli, generale? Nula. Zašto? Nismo uspevali da pogodimo metu“.

  Riter je naveo da je Petreus više puta iznosio lažne informacije o Iraku i Avganistanu, kako bi naveo Kongres SAD da nastavi da podržava vojne kampanje u tim zemljama.

 Ocenio je da su zapadne države počele pripreme za pobedu Rusije nad Ukrajinom.

RUSIJA KREĆE U TOTALNU OFANZIVU - Otkriven plan ruske armije

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA