Najnovije

"Balkan opet vri, postaje mesto visokog rizika!"

JAGODINA - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije i zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović ocenila je da Balkan ponovo postaje mesto visokog rizika.

Slavica Đukić Dejanović (Foto: Jutjub)

"Nekoliko puta smo imali priliku da čujemo konstataciju, i ne samo konstatacije premijera Aleksandra Vučića, da je osnovni zadatak svih političkih subjekata da se obezbedi mirno rešenje za sve probleme, ali sitauacija je uzavrela, Balkan je ponovo postao mesto visokog rizika", rekla je Đukić Dejanović.
Ona je navela da mora biti spremnosti da se mnogo razgovara, da se mnogo političkog dijaloga inevstira u buducnost, navodeći "da je to ključ da se ovo vruće veme, vruć period problema, eskalacija novih problema, malo spusti". "Vlada, zaista mislim, ne zato što sam ja u Vladi, na čelu sa premijerom Vučićem, naša spoljan politika na čelu sa Ivicom Dačićem, je mudra, stabilna, ali mi smo samo jedan subjekt. Daćemo doprinos u svemu koliko je u našoj moći, naravno, veoma je važno da u tome istrajemo, ali je potrebno da i druga strane i druge strane na sličan način rade", rekla je Đukić Dejanović. Prema njenim rečima, istoričarima treba dati da rade svoj posao, a zadatak aktuelna politike je da budućnost i ekonomska, i politička, i psihološka, bude mnogo bolja nego što je bila prethodnih decenija. Kada je reč o putu Srbije ka EU, "moramo biti realni, na put ka Evropskoj uniji ne možemo uticati, mnogo zavisi od Brisela, od političke volje druge strane", ocenila je Đukić Dejanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA