Najnovije

HIT ZANIMANJE U SRBIJI: Minimalna zarada 50.000, ne treba fakultet, radi se i od kuće!

U potrazi za što boljim i plaćenijim poslom ljudi se nertko odlučuju i na kurseve, pa čak i oni visoko obrazovani. Najpopularniji je sigurno kurs kulinarstva. Naravno, postoje oni kojima je to bila prva želja, koji su se školovali i usavršavali baš za tu oblast, međutim ima i onih koji su se za to odlučili iz drugih razloga, kao što je na primer zarada.

Hit zanimanje u Srbiji (Foto: pixabay.com)

Karakteristično za ovu poziciju je da vam ne treba fakultet da biste ga radili, ali potrebno je biti uporan, jer se trud svakako isplati. Majstori kulinarstva zarađuju daleko više od nekih advokata, ekonomista, profesora...
- Na oglasima, prosečan broj prijava kandidata za poziciju kuvar je 23, dok je za poziciju glavni kuvar 19, a poslovi iz oblasti ugostiteljstva su bili na 7 mestu na poziciji najobjavljivanijih na sajtu Poslovi.infostud.com u 2015. godini, kažu iz ovog sajta.
Suma sumarum, u toku prošle godine na sajtu je bilo 124 oglasa za pozicjiu na mesto kuvar.
Zarada varira od toga na kojoj ste poziciji: pomoćni kuvar ili glavni kuvar, kao i to u kom objektu ste zaposleni, ali minimalna plata za ovo radno mesto iznosi 45.000 dinara.
Sam primer koliko kulinarstvo zauzima maha je i primer Marije Đurović koja je po struci diplomirani menadžer.
- Ja sam diplomirani menadžer po struci i prekvalifilovala sam se za šefa kuhinje. Kulinarstvo je moja pasija od detinjstva i to je nešto što volim i što me interesovalo oduvek. Postoje kuvari koji nisu završili ni tri stepena kuvarske škole, a sam primer za to je i jedan od naših kuvara koji je top tri najbolja kuvara u Srbiji - rekla je Marija.
Prednost ovog posla je takođe što ga možete raditi od kuće. Naime, možete se baviti keteringom, spremati hranu kod kuće i ugovarati isporuku, međutim, ono što je neizostavno u ovom poslu je ljubav i strast, jer bez toga neće ići.
Izgleda da se ipak prepoznaje koliko je ovo dobra prilika, jer se prošle godine, za jedno mesto na kuvarskom smeru u 90 škola širom zemlje javljalo prosečno čak 6 đaka.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA