Najnovije

POČELO JE: Prve muslimane vratili sa aerodroma nekoliko sati nakon Trampove zabrane

Petorici iračkih i jednom jemenskom putniku zabranjeno je da se ukrcaju na let egipatskog avioprevoznika od Kaira ka NJujorku zbog naredbe američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska državljana određenih zemalja u SAD, izjavili su izvori iz kairskog aerodroma.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Putnici koji su na kairskom aerodromu bili u prolazu čekajući presedanje na putu ka NJujorku, zaustavljeni su i preusmereni u svoje zemlje, bez obzira što su imali validne vize. Mohamed Al Ravi, bivši novinar "Los Anđeles Tajmsa", objavio je na Fejsbuku da je i njegovom 71-godišnjem ocu zabranjeno da se ukrca u avion koji je iz Katara trebalo da leti za SAD.
"Moj 71-godišnji tata je u Kataru. Pošao je da nas poseti, ali je vraćen u Irak. Neki američki zvaničnik mu je rekao da je Tramp otkazao sve vize", napisao je Al Ravi na Fejsbuku.
"NJujork tajms" prenosi reči dva adokata iz organizacije koja pruža pomoć izbeglicama, a koji su otišli na aerodrom "JFK" u NJujorku po svoje klijente, inače dva Iračana. Advokati tvrde da im nije dozvoljeno da vide svoje klijente, a kada pitali kome od nadležnih mogu da se obrate, zapoleni na erosromu rekli: "Gospodinu Trampu. Obratite se gospodinu Trampu".
List navodi i da nije poznato koliko migranta je trenutno zadržano na aerodromima zbog zabrane ulaska u SAD.
Američka kompanija "Gugl" pozvala je u SAD članove svog osoblja koji žive na prekomorskim teritorijama, nakon što je novi predsednik Donald Tramp "Gugl" je pozvao oko 100 članova osoblja da se vrate iz prekomorskih oblasti, dok je "Majkrosoft" upozorio svoje akcionare da bi imigraciona ograničenja mogla da imaju značajan uticaj na poslovanje te kompanije.doneo izvršnu uredbu kojom se ograničava ulazak u zemlju državljanima sedam zemalja sa muslimanskom većinom. Iz "Gugla" Bi-Bi-Siju je rečeno da su zabrinuti zbog mera koje bi mogle da blokiraju dolazak talentovanih stručanjaka u SAD. Nova ograničenja imaće veliki uticaj na tehnološke kompanije koje zapošljavaju stručno osoblje iz celog sveta pod specijalnim H1-B viza, ocenjuje Bi-Bi-Si. Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je juče izvršnu naredbu kojom se zabranjuje svim izbeglicama ulazak u SAD na četiri meseca, a onima iz ratom zahvaćene Sirije na neodređeno vreme, kako bi se sprečilo da "radikalni islamski teroristi" ulaze u državu. Zemlje na koje se odnosi zabrana su Sirija, Irak, Iran, Sudan, Libija, Somalija i Jemen. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA