Najnovije

EKSKLUZIVNO: Tekst pisma kojim je Šešelj izvređao Serža Bramerca (FOTO)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović predstavio je na današnjoj konferenciji za medije najnoviju knjigu Vojislava Šešelja pod naslovom „Haška presuda – prvi deo“.
U knjizi je objavljen celokupan tekst prvostepene presude Vojislavu Šešelju, dva saglasna i jedno suprotno izdvojeno mišljenje troje sudija u ovom procesu. Šarović je istakao da sama činjenica da je sve troje sudija napisalo izdvojena mišljenja i da su izdvojena saglasna mišljenja veoma obimna govori o važnosti ovoga predmeta za Haški tribunal i za pravnu praksu. U knjizi se takođe nalazi žalbeni podnesak tužilaštva, kao i odgovor Vojislava Šešelja na žalbu, čiji su autori četvoro pravnih savetnika predsednika Srpske radikalne stranke.

Šarović je izneo mišljenje da je ova knjiga nešto što će zaista biti vredno svedočanstvo o svemu što je Vojislav Šešelj uradio u Haškom tribunalu i da će ona biti dugo proučavana. Šarović je takođe objasnio da Šešelj nije želeo lično da odgovara na žalbeni podnesak, s obzirom na to da tužilaštvo predstavlja nesposobni i korumpirani tužilac Serž Bramerc. On je objasnio da Šešelj Bramercu može da odgovori jedino citiranjem teksta pisma koje su Kozaci iz Zaporožja krajem 17. veka uputili turskom sultanu Mehmedu Četvrtom kada im se on obratio tražeći od njih da se bez dalje borbe predaju i polože oružje. Ovakav odgovor Vojislava Šešelja Bramercu poslat je juče – otkrio je Šarović.

Intervju Vojsilava Šešelja u kome govori o političkoj situaciji u Srbiji pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA