Najnovije

JOVANOVIĆ: Nikolić odavno morao da ode u Sarajevo

BEOGRAD- Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da odlazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Banja Luku u velikoj meri zatvara vrata dolasku u Sarajevu.

Jovanović (Foto: Jutjub)

- „Ne radi se tu o poštovanju srpskog naroda u BiH već o njegovim sebičnim interesima koji su deo predizborne kampanje - istakao je sagovornik.
Jovanović je komentarisao i obeležavanje Dana Republike Srpske u Banjaluci najavljenog za 9. januar istakavši da nema sreće u tom delu Bosne i Hercegovine dok ne stekne poštovanje svih naroda u koji u njoj žive.
- „Davno sam rekao šta mislim o Danu Republike Srpske. Republika Srpska će imati razloga da slavi sebe onoga trenutka kada bude poštovana od Bošnjaka i Hrvata. Dok ne bude toga neće biti ni puno sreće u toj imitaciji u kojoj se pretvorio Dan RS-a - kazao je Jovanović.
Predsednik LDP-a ocenio je i odnose zemalja u regionu s obzirom na to da najviši politički lideri tvrde da su oni jako dobri uprkos stalnim trzavicama.
- „Politika nam i dalje stvara probleme umesto da ih rešava. Politika je izraz ljudi koji ili ne žele da vide svet očima ili nisu sposobni za takvo nešto. Tumaranje predugo traje, a za život nije dovoljna rečenica samo da je glava na ramenima - kazao je Jovanović.
Dodao je da je Srbija mnogo toga dužna BiH i da u ovom trenutku ona pokušava pozitivno da utiče na bosansko-hercegovačke prilike, ali da u tome nije baš previše uspešna.
- „Srbija je još uvek u velikoj meri talac Milorada Dodika, srpskog nacionalizma i nekih svojih sebičnih interesa kao što je slučaj sa Tomislavom Nikolićem koji je odlučio da kao predsednik Srbije dođe u Banjaluku i tako tera inat BiH - rekao je Jovanović.
Inače, srpski predsednik Tomislav Nikolić prihvatio je poziv da prisustvuje obeležavanju Dana RS-a za koji je Ustavni sud BiH kazao da nije u skladu sa najvišim pravnim aktom države, odnosno Ustavom BiH, navodi se u saopštenju LDP.
Jovanović smatra da je Nikolić time u velikoj meri zatvorio sebi vrata u Sarajevu.
Dodaje da je Nikolić mnogo više dužan BiH od bilo koga drugog s obzirom na njegovu prošlost te da bi on pre svega trebalo da razume Bošnjake i zvanično Sarajevo.
Ranije je najavljeno kako će Nikolić u februaru zvanično posetiti BiH i time otvoriti mogućnost da odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije nastave dalje da se pozitivno razvijaju.
- „Nikolić je navikao da bude ako treba i četnički vojvoda Romanije i mirotvorac iz Brisela. To je samo dokaz velikog lutanja, odsustva jasne vizije i nesposobnosti da se društvo vodi onako kako treba da se vodi. On je davno morao da dođe u Sarajevo jer je pet godina predsednik Srbije - rekao je Jovanović.
Zaključio je da je Nikolićev odlazak u Banja Luku u velikoj meri zatvorio vrata dolasku u Sarajevu.
- „Ne radi se tu o poštovanju srpskog naroda u BiH već o njegovim sebičnim interesima koji su deo predizborne kampanje - istakao je Jovanović.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA