Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) ''RUSKI SPECIJALCI'' MUČE PRIPADNIKA ID: Prebijanje ekstremiteta macolom

Tokom leta nekoliko ukrajinskih i zapadnih medija objavilo je video snimak na kojem se nepoznati muškarci koji pričaju na ruskom jeziku iživljavaju nad pripadnikom Islamske države u Siriji.

Bez komentara (Foto: skrinšot)

Ovaj snimak je imao mnogo varijacija u naslovu, a večina naslova se svodi na to da ''ruski specijalci'' surovo muče pripadnika Islamske države. Na snimku se vidi kako jedan čovek sa dužom kosom bije macolom po ekstremitetima čoveka koji leži na zemlji. Teorija da su na video snimku prikazani vojnici specijalne ili bilo koje druge jedinice ruske vojske se može odmah odbaciti, jer po spoljašnjem izgledu i dugoj kosi prikazani ljudi ne liče na pripadnike ruskih oružanih snaga. Takođe se vidi da su naoružani starim automatskim puškama AK-74 sa kamuflažnom bojom, što nije karakteristično za specijalne jedinice u Rusiji. Na snimku se vidi kako jedan od prikazanih ''specijalaca'' nosi natpis ''Načiniću ti mnogo bola'' (Я prosto sdelaю tebe očenь, očenь bolьno), citat iz filma ''Odred samoubica'', ali neka slova nisu jasna.


Foto: skrinšot Ako se malo bolje pogleda snimak, može se primetiti da navodni ''Rus'' uopšte ne udara čoveka koji leži po ekstremitetima, već udarci macole završavaju pored njegovih ruku i nogu.


Foto: skrinšot Da vidite snimak trenutka kada su džihadisti zarobili ruske dobrovoljce, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta rade Rusi teroristima u Deir Ez-Zoru
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA