Najnovije

BEZ PODRŠKE AMERIKANACA: Kurdi beže pred naletom Iračana, posle Kirkuka pada grad za gradom (VIDEO/MAPA)

Iračke snage juče su bez većeg otpora preuzele kontrolu nad gradom Kirkuk iz kog su se poslednji povukli borci Radničke partije Kurdisana. Ova vojna frakcija iz Turske došla je u pomoć sunardonicima u Iraku, ali kada su videli da su lokalne kurdske jedinice napustile grad, i oni su se povukli bez borbe.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Iračani u međuvremenu napreduju celom dužinom fronta zauzimajući gradove i naftna postrojenja bez većeg otpora. U međuvremenu Kurdi su se povukli iz gradova Dakuk, Dipsi, Sinjar i veliki broj naftnih polja u ovom delu Iraka.

Među Kurdskim frakcijama juče  je došlo do sukoba kada su se snage Patriotske unije Kurdistana povuke iz Kirkuka. Oni su u saopštenju odbacili svoju krivicu za par Kirkuka i tvrde da je predsednik "iračkog Kurdistana" Masud Barzani, inače lider Kurdske demokratske partije pogrešio jer je raspisao referendum o nezavisnosti. Kurdi krive i SAD  jer  im nisu pružile pomoć i zaustavile napredovanje Iračana. Kako teče ofanziva SAA u Deir Ez Zor pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Promo video iračkih dobrovvoljačkih jednica tzv. Narodih mobilizacionih snaga.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA