Najnovije

MIŠA VACIĆ: Ministar Slavica Đukić Dejanović ne obavlja dobro svoj posao (VIDEO)

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić rekao je da strategiji borbe protiv siromaštva u kojoj posebno mesto imaju deca, treba prići mnogo ozbiljnije nego što to u sadašnjem trenutku i sa mnogo ozbiljnijim planovima.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će Vlada Srbije ostati posvećena radu na smanjenju stope siromaštva, koja je sa osam koma osam odsto u 2006.g. smanjena na sedam koma dva odsto u 2017. godini.

Predsednika Srpske desnice Mišu Vacića smo zamolili da odgovori na pitanje kako se odvija borba protiv siromaštva u Srbiji.

- Nezamislivo je da danas u Srbiji postoji dete koje nije probalo meso, koje nema svaki dan za čokoladu. Mislim da nadležna ministarka ne obavlja dobro svoj posao – rekao je Vacić.

U Srbiji prema podacima UNICEF-a deca čine samo sedamnaest koma tri odsto stanovništva, a devet koma pet odsto dece živi u apsolutnom siromaštvu, dok je na granici siromaštva trideset koma dva odsto njih. Gotovo trideset odsto dece mlađe od pet godina u našoj zemlji nema adekvatnu ishranu.

Amerika se pretvorila u Sibir, više o tome pogledajte OVDE. Autorski tekst Miše Vacića o agresiji SAD na Venecuelu možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA