Najnovije

PUTINOVA OSVETA: Ruska avijacija likvidirala komandni štab Nusra fronta, vođa teško ranjen, 12 komandanata ubijeno

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su komandni štab terorističke organizacije Nusra front, vođa se nalazi u kritičkom stanju, dok je 12 komandanata ubijeno, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Ruska avijacija likvidirala štab Nusra fronta (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„Ruska vojna obaveštajna služba otkrila je 3. oktobra mesto i vreme održavanja sastanka rukovodstva Nusra frota na čelu sa liderom grupe Abu Muhamedom el DŽulanijem. Za gađanje ovog cilja ruska avijacija u Siriji poslala je Su-34 i Su-35“, rekao je Konašenkov.

„Tokom napada vođa Nusra frota Abu Muhamed el DŽulani zadobio je mnogobrojne teške rane i izgubivši ruku, prema infomarcijamma nekoliko nezavisnih izvora, nalazi se u kritičnom stanju. Zajedno sa mnogobrojnim obezbeđenjem (oko 50 ljudi), ubijeno je i i 12 komandanata Nusra fronta, uključujući najbližeg pomoćnika El DŽulanija, načelnika službe bezbednosti grupe Ahmad el Gizai", informisao je predstavnik ministarstva odbrane Rusije.
Specijalne akcije Ministarsva odbrane Rusije za likvifdaciju terorista, umešanih u napad na ruske vojnike u Siriji biće nastavljeni.
Sirijski valjak nastavlja da melje na granici sa Jordanom, militantima FSA ni Ameri ne mogu pomoći. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako ruska avijacija dejstvuje po Majadinu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA