Najnovije

Amerika više nije jedina zemlja sa nevidljivim lovcima! (VIDEO)

Amerika više nije jedina zemlja koja koristi nevidljive lovce u vojne svrhe, jer je još jedna država objavila da ima takvu letelicu.

Kineski nevidljivi avion (Foto: Jutjub)

Kina je stavila svoj prvi nevidljivi avion u službu kineskog ratnog vazduhoplovstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane ove zemlje. 
Avion J-20 kineskog proizvođača “Čengdu” mlaznjak je dugog doleta sa dva motora. Dug je 20 metara, ima raspon krila 13 metara i navodno dostiže brzinu od 2.100 km/h, preneo je "Velt".
Sjedinjene Države i Kina jedine su zemlje koje proizvode nevidljive borbene avione i imaju ih u sastavu oružanih snaga. Novi kineski avion J-20 konkuriše američkom lovcu F-22 kada je u pitanju prevlast na nebu, piše stručni časopis “The National Interest".
Američki stručnjaci izrazili su strahovanje da bi kineski borbeni avion mogao da postane opasna pretnja, a kako je prenela kineska agencija "Sinhua", Vang Mingdži, profesor kineske Akademije za ratno vazduhoplovstvo, potvrđuje njihove strepnje: “Ovi mlaznjaci će promeniti pravila igre na bojnim poljima u vazduhu.”
Pročitajte OVDE sve o novoj parališućoj bombi Južne Koreje.
Izvor: focus.de/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovaj ruski avion Kina žarko želi da ima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA