Najnovije

NEVIDLJIV: Rusija pravi lovca šeste generacije, nosivosti 8 tona bombi! (VIDEO)

Najnoviji lovac Su-57 zahvaljujući svojim mogućnostima za modernizaciju može da postane lovac šeste generacije, izjavio je u intervjuu za ruske medije bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

Su-57 (Foto: Jutjub)

„To je predivan avion i on može da bude avion ne samo pete, već i šeste generacije. On ima ogroman modernizacioni potencijal. Najvažnije je da je po svojoj nevidljivosti najbolji među postojećim modelima. On u sebi sadrži sve najbolje što postoje u savremenoj avijacionoj nauci, ne samo ruskoj, već i svetskoj“, izjavio je Bondarjov.
On je dodao i da se trenutno radi na tome da višenamenski lovac-bombarder dobije varijantu sa jednim pilotom.
„Mislim da na bazi Su-34 treba praviti novog bombardera. Odličan avion: manevarske sposobnosti, osam tona bombi, naspram četiri kod Su-24, odlična preciznost. Mislim da je jednostavnije i brže napraviti kabinu samo za jednog pilota, a sve ostalo ostaviti kako jeste“, rekao je on.
Ruski senator je saopštio i da se planira početak konstruktorskih radova na izgradnji perspektivnog kompleksa za daleko presretanje koji će zameniti MiG-a 31.
„Naučno-konstruktivni rad na kompleksu za daleko presretanje je u toku. Nadam se da će uskoro biti završen. Mislim da će 2018. godine početi naučno-konstruktivni rad na izradi perspektivnog presretača“, dodao je on.
Pročitajte OVDE sve o  ruskom sistemu koji probija svaki odmbrambeni štit.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koliko je opasan za protivnike moćni SU 57?
SU 57 protiv F22 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA