Najnovije

ŠTA JE BILO, P**KICE? Kneleta su prozivala četvorica! Tata ti je kupio poršea! Knele je ustao i...

Aleksandar Knežević Knele, kriminalac sa Voždovca i veliki prijatelj Đorđa Božovića Giške, imao je 21. godinu kada je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u hotelu "Hajat" 28. oktobra 1992. godine.

Knele (Foto: Privatna arhiva)

Mnogi ga smatraju legendom beogradskog podzemlja, a smatra se da je jedan od poslednjih beogradskim kriminalaca koji su imali kakav-takav kodeks časti. 
Ova priča, koja je objavljena na Instagram profilu "Legende devedesetih", govori u prilog toj verziji Kneletovog života:
- Knele je čuveni porše kupio od muža Suzane Mančić na Bubanj potoku. Auto je bio oštećen, jer je pre toga neko pucao na porše u Osijeku pošto je imao BG table. Knele je tek kupio porše i vozio se nekim uskim ulicama. Odjednom mu put prepreči neki Zastavin krš. Bio je to "Kec" ili "Tristać", sav gitovan, jedva upotrebljiv. Knele nije znao o čemu se radi, pomislio da nije možda murija. Uhvatio se rukom za pištolj i samo malo provirio glavom kroz prozor u pravcu tog krša. 
Tada je ugledao trojicu, ili četvoricu Roma kako sede u kolima i kidaju se od smeha. Onaj glavni što sedi za volanom, obraća se dečku u poršeu (nije znao da unutra sedi Knele jer je tek kupio auto): "Šta je bilo p**kice, tata ti kupio kola, pa izigravaš mangupa?!" I tu udare u još jači smeh. 
Kneletu tad padne mrak na oči. Izlazi iz kola sa prangijom, u majici na bretele (takozvana "siledžijka"), oni debeli lanci oko vrata... I ovi tek onda vide koga su prozivali i krenu da ga mole: "Knele brate, izvini, nismo znali, izvini kad te molimo..."
Knele ih natera da izađu iz kola, postroji ih u vrstu i tresne im po šamar-dva. Posle svakog šamara ih pita: "Kome je to tata kupio auto?" Onda se sažalio, pa im reče: "Sad begajte sa tim kršem da vas više nisam video." Oni su se još jednom izvinili, uleteli u kola i zbrisali. Knele se nasmejao, ušao u porše i nastavio da krstari ulicama Beograda.
Kako izgleda kad Vladimir Putin sa prijateljima ide na piće u kafe pogledajte OVDE.
Izvor: Legende devedesetih

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako je ubijen Knele
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA