Najnovije

PRSTI NA OBARAČU I ODLUČAN KORAK: Ovako su Rusi ušetali u veliko terorističko gnezdo između Homsa i Hame (VIDEO/MAPA)

Grupa ruskih vojnih policajaca i pregovarača ušla je u teroristički džep u severnom Homsu kako bi pregovarala o ponovnom otvaranju autoputa M-5 koji povezuje Homs i Hamu. Ovaj terorirstički džep predhodno je potpisao dogovor o zoni deeskalacije, ali i dalje predstavlja prepreko u komunikaciji dva oslobođenna grada.

Rusi među teroristima (Foto: Jutjub)

Na snimku se vidi desetak ruskih vojnika i pregovarača kako samouvereno ulaze u teroristički kontrolisannu teritoriju. Oni ipak drže prst na obaraču, ali idu samouvereno, a neki od njih sa osmehom na licu.

Rusi traže da se duž autoputa otvore kontrolne tačke i da on postane prohodan za civilni saobraćaj kako bi se olakšao protok robe i ljudi između dva velika grada. Sada sve mora da ide obilazno jer autoput prolazi kroz centar velikog terorističkog džepa. Glavna prepreka eventualnom dogovoru mogla bi da bude to što se  u ovom terorističkom džepu nalazi i veliki broj pripadnika Hadžat Tahrir Al Šama, sirijske grane Al Kaide, koje Rusi žele da isključe iz dogovora. Kako Rusi pomažu civilima u Siriji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe sa ID u severnim pustinjskim delovima Iraka.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA