Najnovije

BORBE NA SVIM FRONTOVIMA: Huti balističkom raketom direktno pogodili komandni centar Saudijaca, usledila odmazda (VIDEO)

Huti su sinoć ispalili balistički projketil na komandni centar Saudijaca u saudijskoj provinciji DŽizan. Projektil je ispaljen sa severa Jemena i pogodio je metu direktno nanoseći gubitke i veliku štetu komandnom centru.

Huti (Foto: Jutjub)

Kao odgovor na ovaj napad, Saudijci su sinoć žestoko bombardovali ciljeve na severu Jemena. Napadnuti su gradovi Sada i Sana. Pro-saudijske jemenske snage koje predvodi predsednik Hadi Mansur napale su položaje Huta na jugu Jemena, u provinciji Šabvah zauzimajući distrikt Baihan i još nekoliko okolnih oblasti. Naredovanje je ostvareno uz podršku saudijske avijacije. Hadijeve snage su zarobile raketni lanser i buldožer od Huta kao i dosta municije i ručnog naoružanja. Huti su se  povukli tek nakon što su pružili žestok otpor, ubijeno je najmanje 20 Hadijevih boraca a u borbama je ranjen komandant Abdulah al Saleh Akil. U zapadnom Jemenu Huti su uspeli da se  probiju do Crvenog mora i preseku liniju snabdevanja saudijskim trupama koje severno od Moke napreduju ka luci Hudeida. Međutim, snage saudijske koalicije koje napreduju ka Hudeidi će verovatno nastaviti napredovanje jer imaju mogućnost snabdevanja brodovima. O žestokoj borbi SAA protiv terorista na Goanu i najnoviju mapu kotla Beit DŽin pogledajte OVDE. Kako se završio vazdušni duel ruskog i američkog aviona na nebu iznad Sirije saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA