Najnovije

Srbin kupio hrvatski TC "Merkator"! Od sume će vam se zavrteti u glavi!

Kompanija "MPC grupa" Petra Matića i holandskog investicionog fonda Centurio venture capital. B.V postala je vlasnik tržnog centra "Merkator Beograd" u Novom Beogradu.

Merkator (Foto: Jutjub)

Nezvanično se pominje cifra od 46 miliona evra!
Prema informacijama, određenim delom dobijenih para biće podmireni krediti kompanije "Merkator" bankama, a ostatak će otići za obaveze koje ova trgovinska kuća ima prema dobavljačima.
Komisija za zaštitu konkurencije je odobrila kompaniji MPC preuzimanje i koncentraciju na "tržištu upravljanja i raspolaganja maloprodajnim prostorom". Ovu transakciju su potvrdili i u kompaniji "Merkator S":
- Poslovne operacije kompanije "Merkator S" potpuno su transparentne, što će biti i pomenuta, ukoliko dođe do realizacije posla. Istina je da postoji mogućnost prodaje "Merkator centra" na Novom Beogradu, u cilju koncentracije finansijskih sredstava kompanije u korporativni biznis kompanije "Merkator S", odnosno u maloprodaju.
Tržni centar "Merkator Beograd" ima 22.000 kvadrata i 70 lokala. Otvorili su ga 2002. godine tadašnjii ministri spoljnih poslova SR Jugoslavije i Slovenije Goran Svilanović i Dimitrij Rupel. To je bio najveći objekat slovenačke trgovinske kuće u Evropi.
Zvanično iz "Merkatora S" nisu hteli da obelodane za koliko je prodat tržni centar u Novom Beogradu. Ističu da je to deo strategije "Merkator grupe" koja je usvojena 2014. godine, a što je bio i sastavni deo plana restrukturiranja ove kompanije iz aprila ove godine.
- Pomenuti poslovni koraci idu u pravcu dalje ekspanzije naše maloprodajne mreže koja je, samo u poslednjih godinu dana, ojačana za 11 potpuno novih objekata i 33 renovirane prodavnice širom Srbije - kažu u "Merkatoru S".
- Važno je istaći da će "Merkator" hipermarketi, na zadovoljstvo svih naših kupaca, ostati važan deo naše trgovinske mreže.
"MPC grupa" poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama. Tako upravljaju kvadratima "Ušće šoping centra", "Imo autlet centra", kao i poslovnim prostorima koje izdaje u užem centru Beograda - "H&M", stambeni objekat Oaza i nekoliko tržnih centara u Srbiji.
Pročitajte OVDE zašto će poskupeti kafa posle Nove godine?
Izvor: Novosti
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je bilo na otvaranju renovioranog centra pre dve godine. Pogledajte kako je izgledalo.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA