Najnovije

OGROMAN DOBITAK NA JUGU ALEPA: Sirijske snage, nakon žestoke bitke, oslobodile 5 mesta od džihadista! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici završavaju ovu nedelju sa značajnim dobicima na frontu jugozapadnog Alepa.

Sever Hame/jug Alepa (Ilustracija: Pravda)

Nakon žestokog napada pokrenutog početkom nedelje, sirijske snage uspele su da oslobode pet mesta južno od Kanasira od terorista sirijske Al Kaide - Hajat tahrir al Šama (HTŠ). Napad je predvodio 3. legion Republikanske garde SAA, a takođe i uspešnu odbranu nakon silovitog kontranapada HTŠ-a, koja je, nakon dva dana žestokih borbi, danas izgubio na intenzitetu. Borbe se vode još samo unutar Ramle, dok su Abisan i Aziza, do kojih su džihadisti uspeli da stignu u kontri, u potpunosti obezbeđeni.  Ovakav dobitak SAA od velikog je značaja za skori početak daleko šire ofanzive koju će predvoditi Tigrove snage na ovom frontu. Više o tome pročitajte OVDE.
Ruska agencija FAN napravila je video izveštaj iz ove žestoke bitke koja se još uvek vodi na jugu Alepa. Upozoravamo vas da snimak sadrži i prikaz ubijenih terorista:  Simpatizeri terorista danas su objavili snimak na za koji tvrde da prikazuje uništavanje oklopnog vozila "šilka" kod Abisana: Kako je odbegli portparol kurdskog SDF-a Talal Silo otkrio američke planove za razbuktavanje rata na severu Sirije, pročitajte OVDE. Izrael je danas raketirao okolinu Damaska. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vrhunska kompilacija snimaka ruskih helikoptera u akciji u Siriji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA