Najnovije

ZBOGOM PETRODOLARI: Rusija izdaje prve državne obveznice nezavisne od američke valute!

Dok Amerikanci u redovnim razmacima nameću nove sankcije Rusiji zbog navodnog mešanja u američke izbore, Moskva privodi kraju izdavanje prvi državnih obveznica denominovanih u kineskoj valuti i to u vrednosti od milijardu juana.

Za nezavisnost finansijskih tokova od Zapada: Putin i Si (Foto: RIA novosti, Pravda)

Na ovaj potez Moskva se odlučila kako bi obezbedila svoju ekonomiju od rizika i umanjila zavisnost od Zapada, piše Blumberg, koji navodi da je, za sada, u planu izdavanje obveznica u ukupnoj vrednosti od 6 milijardi juana.
Američki list tvrdi da će se prve transakcije odigrati već početkom naredne nedelje. Plan "diverzivikacije finansijskih tokova" dogovoren je na sastancima Kineske banke, Gazprombanka, i Industrijsko-komercijalne banke Kine, koji su obezbedili i investitore za prodaju petogodišnje emisije obveznica u vrednosti od 6 milijardi juana (oko 907 miliona dolara). Više o kineskom projektu "Juan za naftu", čiji je deo i izdavanje ruskih obveznica, saznajte OVDE. O ruskim kontramerama na poslednji represivni udar iz Vašingtona, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako funkcioniše petrodolar (TITLOVANO):
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA