Najnovije

ZAHAROVA: Odakle teroristima ovo oružje?

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zahrova komentarisala je ispaljivanje terorističkih raketa na bazu u Hmejmimu u Siriji, a koje je presrela ruska protivvazdušna odbrana.

Marija Zaharova (Foto: Ria)

„Moskva je zabrinuta zbog te provokacije terorista. Ruska vojska dobro je zaštićena višeslojnim sistemom protivvazdušne odbrane, koja je u ovom slučaju potvrdila svoju visoku efikasnost“, naglasila je Zaharova. 
„Zabrinjava činjenica da se kod terorista pojavljuje novo naoružanje koje im omogućava da izvršavaju takve napade. Pitanje je odakle teroristi uzimaju to oružje?“, istakla je Zaharova.
S tim u vezi ona je navela da je pre nekoliko dana mobilni lansirni protivraketni sistem oborio avion sirijskih vazduhoplovnih snaga.
„Te činjenice pokazuju da snabdevanje terorističkih grupa oružjem još nije prestalo“, dodala je portparolka Ministarstva. 
„Jučerašnji pokušaj napada na rusku vojsku u bazi u Hmejmimu je još jedna karika u lancu neprekidnih i, verovatno, izrežiranih provokacija u kojima učestvuju teroristi i ekstremisti“, dodala je Zaharova.
Pogledajte OVDE kako je reagovala ruska raketna odbrana na ovaj napad?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako dejstvuje ruski Specnaz u Siriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA