Najnovije

JURIŠ ZA UBIJENE SABORCE: Tigrovi i Rusi pregazili veliki deo teritorije na Eufratu! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija oslobodila je veći deo teritorije na zapadnoj obali Eufrata na jugu pokrajine Deir Ez Zor i sada ih svega 13 kilometara deli od zatvaranja obruča oko terorista u preostalom delu pustinje.

Tigrovi i Rusi južno od Majadina (Ilustracija: Pravda)

Sirijski vojska potvrdila je navode ratnih izveštača o žestokom prodoru Sirijske arapske armije na frontu uz zapadnu obalu Eufrata u pravcu Al Bukamala. U prodoru koji su predvodili pripadnici Tigrovih snaga, oslobođeni su gradovi DŽabal Nasurija, Tal Hanzir, Tal Bani i Muvajat Mdžude.  Osim ovih gradova, osloboćen je i veliki broj sela koja ih okružuju, uništivši pritom na desetine terorista Islamske države, zajedno sa njihovim auto-bombama, oklopnim vozilima. Na oslobođenoj teritoriji pronađena je i velika količina naoružanja i vojne opreme u nekoliko odvojenih magacina. Ruske vazduhoplovne snage i danas su pružale značajnu podršku SAA na ovom frontu: Prema izveštajima ratnih reportera koji prate sirijske snage u ovoj operaciji, njeno okončanje se očekuje najkasnije 8. decembra.

Tigrove snage nedavno su pretrpele najveće gubitke u dosadašnjem toku rata u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE.  Kakvo zlo u Siriji spremaju Amerikanci i Kurdi, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci ruskog bombardovanja oko Bukamala:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA