Najnovije

SRBI NEMAJU MIRA NI NA BOŽIĆ: Udruženje iz Vukovara ima za cilj osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve

Prijem povodom Badnjaka i Božića je organizovalo udruženje Hrvatski pravoslavni centar, čiji se predsednik Predrag Mišić Peđa predstavlja da je po nacionalnosti Hrvat, a po narodnosti Srbin pravoslavne vere.

U restoranu "Kamen" u Dicmu održan je prijem povodom Badnjaka i Božića koji je organizovao opskurno udruženje Hrvatski pravoslavni centar iz Vukovara, kojem je cilj osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve.

Na prijemu su bili i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ali i izaslanik hrvatskog predsednika Zorana Milanovića general Marijan Mareković i Ante Sanader, potpredsednik Hrvatskog sabora.

Prijem je organizovao izvesni predsednik udruženja Predrag Mišić Peđa, koji se predstavlja da je po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vere. Kaže da je sam nacrtao grb udruženja koji podseća na grb Hrvatske pravoslavne crkve iz vremena NDH.

"Ako može da postoji bugarska, rumunska, makedonska, grčka i sve ostale autokefalne pravoslavne crkve, onda i u Hrvatskoj treba da postoji upravo takva pravoslavna crkva. Na ovaj način mi u principu želimo da se odvojimo od Srpske pravoslavne crkve, jer ne pripadamo toj crkvi niti svetosavlju, a razlozi su jako dobro poznati", izjavio je Mišić, osuđujući SPC da je "širila mržnju, naročito prema hrvatskom narodu".

"Božićna Bajka" je pesma koja nežno osvetljava radost i nadu Božića kroz oči deteta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA