Najnovije

POVAMPIRENO USTAŠTVO: Održan antisrpski skup u Zagrebu!

U centru Zagreba juče je održan skup na kojem je izrečen niz optužbi na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista, prenosi glasilo Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj "Novosti".

Crnokošuljaši na ulicama Zagreba (Foto: Jutjub)

Portal "Novosti" navodi da se na tom antisrpskom skupu na Trgu bana Jelačičha, uprkos nacionalističkom entuzijazmu, okupilo jedva stotinak ljudi, prenosi RTS.
Takođe je tražen progon predsednika SNV Milorada Pupovca i predsednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, koje su učesnici skupa optužili za, kako su rekli, "srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu".
Najnovijim napadima na srpsku zajednicu pridružili su se, kako je navedeno, zadarski i vukovarski veterani koji su tražili progon Pupovca i Stanimirovica, a pale su optužbe i na račun "aboliranih četnika koji su pretvoreni u privilegovanu nacionalnu manjinu".
Oni su osudili su i postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru i stali u odbranu onih koji su ih uništavali. Okupljeni su pevali nacionalisticke pesme, među kojima i one Marka Perkovića Tompsona.
Skup su organizovale "Žene u Domovinskom ratu" i "Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA