Najnovije

Otvoren turnir "PEP 2017": Bez većih iznenađenja u prvom kolu

U prostorijama Šahovskog kluba „Beograd“ uz učešće dvadeset šahista iz pet državapočeo međunarodni šahovski turnir „PEP 2017“.

Osnivač Visoke škole PEP Dušan Cogoljević povlači prvi potez (Foto: Pravda)

Pored učesnika, u lepo uređenoj sali za igru, okupio se i veliki broj gostiju, ljubitelja drevne igre. Bili su tu legendarni pisac LJubivoje Ršumović, proslavljeni fudbaler i selektor LJupko Petković, prof. dr Miloš Nedeljković, predstavnici medija, predstavnici beogradskih šahovskih klubova. Gostima i učesnicima se obratio gospodin Dušan Cogoljević, vlasnik Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, generalnog sponzora i pokrovitelja ovog turnira. On je ujedno i povukao prvi potez u partiji nekadašnjeg državnog prvaka, velemajstora Aleksandra Kovačevića i članice seniorske reprezentacije Srbije Adele Velikić.

Šahovski klub „Jelica PEP“ kao organizator turnira iskoristio je priliku da predstavi nova pojačanja kluba za ovu takmičarsku sezonu. To su internacionalni majstori Marko Nenezić i Mihajlo Radovanović. NJima je predsednik kluba Nebojša Baralić uručio sportsku opremu sa logom kluba. Među učesnicima se nalazi četiri velemajstora koji su svi svojevremeno bili šampioni i reprezentativci svojih država. Velemajstori Branko Damljanović i Milan Draško su sada i na selektorskim pozicijama. Prvi Srbije, a drugi Crne Gore. Pored njih nastupaju i velemajstori Aleksandar Kovačević i Boban Bogosavljević.

Šansu za osvajanje šahovskih normi potražiće veliki broj mladih igrača iz Srbije i inostranstva. Mnogi od njih su članovi najboljih mladih selekcija država iz kojih dolaze i sa pravom se očekuje da uskoro postanu i članovi najjačih selekcija. To su Jadranko Plenča (Hrvatska), Boris Markoja (Slovenija), Luka Drašković i Nikola Potpara (Crna Gora), Alp Tuna, Deniz i Bahrain Ozen (Turska) i naši Marko Nenezić, Miloš Roganović, Vuk Đorđević i Mihajlo Radovanović. Na turniru učestvuju i dve seniorske reprezentativke Srbije, Jovana Erić i Adela Velikić. Partije prvog kola su samo potvrdile očekivanja da će turnir biti borben i da će biti mnogo odlučenih partija. Samo tri remija od deset partija najbolje govore tome u prilog. Rezultati prvog kola:

Danas je na programu drugo kolo. Partije počinju od 17.00 sati i mogu se pratiti putem intereneta na zvaničnom veb sajtu turnira – Večiti šah (www.perpetualcheck.com). Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA