Najnovije

VOJSKA SRBIJE TESTIRA NORU: Srpska haubica do kraja godine u našoj armiji

Samohodna haubica Nora koju proizvodi Jugoimport SDPR uskoro će ući u redovnu upotrebu Vojske Srbije.

Nora (Foto: yugoimport.com)

Načelnik uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane Srbije general-major Bojan Zrnić potvrdio je da Nora u aprilu ide na testiranja, a da će verovatno do kraja godine ući u sastav oružja Vojske Srbije.
- Nora da kraja aprila ide na ispitivanje u Opitni centar Vojske Srbije. Očekujemo da će biti u upotrebi za snage Vojske Srbije već krajem godine. Srpska vojska već koristi nekoliko drugih sistema koje je napravila domaća vojna industrija i na njih se u potpunosti oslanja – kaže Zrnić.
On napominje da je samohodna haubica Nora među najboljim svetskim sistemima u svojoj kategoriji.
- Nije bez razloga Nora među najtraženijim proizvodima Jugoimporta SDPR. Ona je tehnološki najnaprednija i u svojoj kategoriji spada međi tri ili pet najboljih na svetu. Nora će sigurno mnogo značiti Vojsci Srbije i verujemo da će pokazati kao odlično sredstvo – naglašava Zrnić.
Aleksandar Lijaković, pomoćnik direktora Jugimport SDPR, ističe da je Nora jedan od najtraženijih proizvoda ove srpske kompanije.
- Srpska vojska industrija uvek je najviše prodavala metkove. Međutim, poslednjih godina sa vozilima Miloš i Lazar 3 napravili smo prodor na drugih tržištima. Nora je bila hit Sajma naoružanja u Abu Dabiju ove godine i bez sumnje spada u naše najtraženije proizvode.
Svi oni koje zanima kako uživo izgleda Nora, imaće priliku da ovu modernu haubicu vide na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" od 27. do 30. juna na Beogradskom sajmu (poslednji dan je slobodan za posetioce, a prva tri samo za poslovne partnere). Više o tome čitajte OVDE. Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA