Najnovije

ODAKLE IM? Teroristi uz "Alah uegber" razorili sirijski tenk američkim projektilom, zaustavili napad SAA, ali... (VIDEO)

Grupe Hajat Tahrir al-Šam i Ahrar al-Šam odbile su još jedan napad vladinih snaga u oblasti zapadnog Alepa, javljaju sirijski mediji.

Američki projektil "tou" u rukama terorista (foto: Jutjub printskrin)

Sirijska Arapska Armija (SAA), Liva 'Al-Kuds i borci iz Nacionalnih odbrambenih snaga pokušali su napredovanje prema severu Al-Rašidina, planini Šveihana, Al DŽaziri i Ma'arat Al-Artiku, prateći veoma intenzivne napade ruskog vazduhoplovstva na front oko Al-Rašidina i grada Dar Aza. Međutim, vladine snage ponovo nisu uspele.

Hajat Tahrir al-Šam (ranije DŽaba al-Nusra, sirijski ogranak Al-Kaide) je objavila da je uspela da uništi sirijski tenk u Zahri američkim projektilom tou ("tow"). Kako se navodi, raketa je verovatno dobijena od jedne od takozvanih "umereno opozicionih" grupa.

Ovo je bio treći pokušaj vladinih snaga da napreduju u zapadnom Alepu. Do sada, SAA i njeni saveznici su uspeli samo u oslobađanju sela Kirbet Anadan južno od Nubola i Zahre. Hajat Tahrir al-Šam i Ahrar Al-Šam su odbili sve napade SAAbna Al-Rašidin i Zahru severozapadno od Alepa.

Neki stručnjaci veruju da nedavni napadi SAA na severozapadni Alepo nisu ništa drugo nego pokušaj da se spreči Hajat Tahrir al-Šam da pošalje pojačanje u severnu Hamu. Pokušaji mogu da se takođe opišu kao "izviđačka vatra" koja je potrebna da se pripreme za operacije velikih razmera u blizini grada Alepa.

A kako je SAA pregazila severnu Hamu i proterala džihadiste pogledajteOVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA