Najnovije

PRESEČEN DOTOK ORUŽJA: SAA zbrisala i poslednji tunel terorista između Barzeha i Gute (VIDEO)

Republikanska garda i 4. divizija su u subotu 23. aprila razdvojili Barzeh voćnjake od Al Kabuna, istočno od sirijske prestonice Damaska, prema preliminarnim izveštajima.

Borbe kod Kabuna (foto: Tviter video printskrin)

Provladini izvori tvrde da je vojska otkrila i uništila poslednje tunele koji povezuju voćnjake Barzeha sa istočnim regionom Gute.
Ovi tuneli su korišćeni za krijumčarenje oružja i municije militantima u Barzeh voćnjacima, a zatim i drugim saveznicima u Al-Kabun okrugu.
Sa svoje strane, snage Failak Al-Rahman snage tvrde da su njihovi borci odbili napad Sirijske Arapske vojske (SSP) na Al-Hafiz ulicu u blizini elektroenergetske kompanije. Takođe, prema opozicionim izvorima, SAA je granatirala Al-Kabun i Barza voćnjake artiljerijskom vatrom teških raketa. Sirijsko vazduhoplovstvo bombardovali je distrikte Jobar i Arbin, istočno od Damaska. Opozicija je objavila video koji prikazuje kako Sirijska republikanska garda koristi UR-77 sistem za čišćenje mina u nameri da uništi militantna utvrđenja u Al Kabun okrugu. Sistem se oslanja na rakete za čišćenja mina koja je povezana sa crevom ispunjenim sa tonom eksploziva. Obično SAA koristi sistem da uništi utvrđenja pre napredovanja u urbanim sredinama. Kako izgledaju teroristi Tahrir al-Šama koji su pali šaka SAA specijalcima, pogledajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA