Najnovije

SNALAŽLJIVA: Mogerinijeva nije želela da odgovori na ovo pitanje, pa je "podmetnula" Lavrova

Dopisnica RT-a zbunila je šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini pitanjem na koje ova nije želela da odgovori, već je to prepustila ruskom kolegi Sergeju Lavrovu.

Federika Mogerini (Foto: Sinhua)

Na konferenciji za novinare sa Lavrovom, novinarka je podsetila Mogerinijevu na tvit u kojem je nazvala kandidata za predsednika Francuske Emanuela Makrona „nadom i budućnošću naše generacije“.
Dopisnica je primetila da mnoštvo francuskih birača „ne manje nego u Makronu“ vidi „nadu i budućnost“ u Marin le Pen i zamolila Mogerinijevu da objasni svoje reči.
„Moje pitanje je ovakvo: kada bi Rusija nazvala jednog od kandidata nadom generacije, da li biste je optužili za mešanje u francuske izbore?“, interesovalo je novinarku. 
Kako navodi „Politiko“, Mogerinijeva je uz osmeh odgovorila, pokazujući prstom ka Lavrovu: „Sergej, možda Vi želite da odgovorite na ovo pitanje?“
„Usledio je delimično nepovezan odgovor: ona (Mogerinijeva) je objašnjavala da su reči o ’nadi i budućnosti’ u tom tvitu inspirisane zastavama Francuske i Evropske unije u rukama pristalica Makrona, a ne njim samim“, objašnjava list.
Federika Mogerini i Sergej Lavrov razgovarali su u ponedeljak u Moskvi. To je bila prva poseta Mogerinijeve Rusiji. Diplomate su razgovarale o situaciji u Ukrajini, na Bliskom istoku, o iranskom nuklearnom programu, kao i o odnosima Moskve i Brisela. Pročitajte OVDE i zašto će Srbija slati vojnike u Siriju. Izvor: sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA