Najnovije

SKOT NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Srbiji ne trebaju migovi, helikopteri koje smo dali Hrvatima su bolji!

Ambasador SAD Kajl Skot nastavlja da provocira Srbiju, ali i da posredno preti našoj zemlji!

Kajl Skot (Foto: Jutjub)

Skot je u tekstu koji je objavio "Glas Amerike" poručio da ne shvata šta će Srbiji ruski "migovi", pošto je sa svih strana okružena državama članicama NATO pakta.
Tako nam je zapravo zapretio sukobom sa čitavom zapadnom vojnom alijansom, upozoravaju stručnjaci.

Sve za Hrvate

Američki ambasador je, sve glumeći zabrinutost za stabilnost regiona, izrazio nadu da Srbija neće koristiti nove ruske "migove 29" ni za šta drugo osim za čuvanje svog vazdušnog prostora.
- Razumem da Srbija hoće vazduhoplovstvo, ali za šta služe moderni "migovi" ako su vaši susedi u NATO paktu i da li je to najbolji način upotrebe finansija kada treba da unapredite vojsku za druge izazove? "Migovi" nisu najkorisniji, ali su najskuplji. Niko ne traži, niti je želja da Srbija postane članica NATO i niko ne postavlja pred nju izbor između prijateljstva sa Zapadom ili sa Rusijom. Srbija je neutralna, ali i zavisna od Rusije za vojnu tehnologiju - konstatovao je Skot, i dodao da su SAD Hrvatskoj poklonile "kajova" helikoptere kao saveznici u NATO:
- Bilo je dosta kontroverzi oko toga. Mi to vidimo kao pomoć savezniku, normalno je da daš savezniku nešto što je potrebno. Takvi helikopteri su nam potrebni u misiji Kfora. I sad Hrvatska dodaje te helikoptere misiji Kfora. Uostalom, između helikoptera i "migova" znam ko će pobediti - rekao je Skot još jednom upućujući skrivenu pretnju Srbima i Srbiji!

Nedopustivo mešanje

I dok niko od vladinih zvaničnika nije želeo da komentariše novu Skotovu provokaciju, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski smatra da se američki ambasador ovakvim izjavama direktno meša u unutrašnje stvari Srbije.
- NJegove izjave izlaze iz domena diplomatskog ponašanja i govora. Sa druge strane, nisam baš siguran da on ne zna da su avioni superiorniji od helikoptera, već zapravo pokušava da pošalje poruku da je NATO uvek uz svoje članice, pa tako i uz Hrvatsku. I da bi u slučaju nekakvog sukoba, Srbija protiv sebe imala celu Alijansu - ističe Lazanski, dodajući da bi u bivšoj Jugoslaviji zbog ovakvih izjava jedan ambasador momentalno bio proglašen personom non grata i proteran iz zemlje.

Nije Skat, on je Skot

Američki javni medijski servis 'Glas Amerike' definitivno je razrešio dilemu o prezimenu ambasadora SAD u Beogradu.
U tekstovima na srpskom jeziku na sajtu 'Glasa Amerike' ambasador se svuda oslovljava sa Kajl Skot.  Kome smeta srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu pogledajte OVDE.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Skot: SAD ne podržava "veliku Albaniju"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA