Najnovije

RUSIJA ĆE ČUVATI GRANICE SRBIJE: Rogozin potvrdio odlične odnose Moskve i Beograda

Potpredsednik ruske vlade zadužen za vojnoindustrijski kompleks Dmitrij Rogozin, bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, izjavio je da će moćna ruska vojska čuvati granice Srbije!

Rogozin (Foto: RIA Novosti)

Rogozin je istakao da Moskva planira da uloži značajan novac u "pametne sisteme", poput robota i satelita, kojima će braniti sopstvene granice, ali i teritorije svojih saveznika od svakog izazova i agresije.
Ova izjava ruskog zvaničnika dolazi u jeku ozbiljnih najava o zločinačkom projektu "velike Albanija" koje stižu iz Tirane i Prištine, uz otvorenu podršku stranaca, ali i opasnih najava rata i nove "Oluje" na Kosovu koje priželjkuju Ramuš i Daut Haradinaj.
Zbog toga, sagovornici  vrsni vojni i politički stručnjaci, ocenjuju da je Putin svestan rizika na Balkanu i da zato preko svojih saradnika šalje odlučnu poruku da će braniti interese Beograda!

Bezrezervna podrška

Prema Rogozinovim rečima, Rusija ne namerava da bilo koga napada, ali mora biti spremna na svaki izazov i agresiju.
- Za nas je najvažnije da obezbedimo svoje državne granice, kao i teritorije naših saveznika. Za to nam je potrebna uvežbana i mobilna vojska, koja ne mora da bude vrlo brojna. Rusija će uskoro prestati da modernizuje staro naoružanje i sve svoje potencijale usmeriće u potpuno novu vojnu tehniku. Osim modernih aviona i bespilotnih letelica, ruski naučnici će praviti sve više robota, a pojaviće se i automatski sistem veze i obaveštavanja. Velika pažnja će se posvetiti i kosmičkim satelitima, jer bez njih nema kvalitetne navigacije i sistema veza. Akcenat će biti stavljen na sasvim nove "inteligentne sisteme" - objasnio je Rogozin.
Komentarišući ove navode, pukovnik KOS u penziji Aleksandar Petrović ocenjuje da su Rusi naša velika podrška, a da najveću opasnost predstavljaju Amerikanci.
- Apsolutno verujem Rusima i računam na njihovu bezrezervnu podršku. Važno je da što pre stignu "migovi" i sistem S-300. Nećemo nikoga napadati, ali nam je odbrambeno naoružanje potrebno. NATO i SAD predstavljaju pretnju bezbednosti i cilj im je da komanduju u Srbiji. Zato potiskuju Ruse i hoće da ugase humanitarni centar u Nišu - upozorava Petrović.

Prijatelj i saveznik

Slično misli i lider "Zavetnika" Stefan Stamenkovski, koji ističe da Srbija u Rusiji nesumnjivo može da prepozna prijatelja i saveznika.
- Uz Ukrajinu i Bliski istok, Srbija je treća ključna tačka u spoljnoj politici Moskve. Nabavka naoružanja i jačanje vojnostrateške saradnje u prethodnom periodu govore u prilog tome da je Rusija stavila veliki akcenat na Balkan i, pre svega, na Srbiju kao strateškog saveznika. Ako budemo vojno ugroženi, pogotovu sada kada Albanci zveckaju oružjem, Rusija će sigurno stati na našu stranu - zaključuje Stamenkovski.

Dačić i Medvedev: Ruski premijer uskoro u Srbiji!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je juče u Istanbulu tokom Samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju sa predsednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedevim. Kako je saopšteno, Dačić je ponovio poziv Medvedevu da poseti Srbiju posle izbora nove vlade, što je ovaj sa zadovoljstvom potvrdio.
- U veoma prijateljskom razgovoru izraženo je zadovoljstvo zbog izvanrednih odnosa dve države i dva naroda u svim oblastima - kažu u ministarstvu.
Nikolić poručio da će za državu da radi za džabe. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rogozin otkriva hoće li biti ruskih baza u Srbiji 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA