Najnovije

ŠAROVIĆ OPOMINJE REŽIM: Sprečiti formiranje „velike Albanije“ na teritoriji Republike Srbije

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sedištu Srpske radikalne stranke, zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović je istakao da srpski radikali pozivaju državni vrh Republike Srbije da verbalni sukob koji imaju sa čelnicima OVK i sa čelnicima takozvane „države Kosovo“ pokažu i na delu.

Nemanja Šarović (Foto: Milan Lučić)

- Državni vrh Republike Srbije je u obavezi da spreči formiranje „velike Albanije“ na teritoriji Republike Srbije – istakao je Šarović i naveo da je skandalozno to što centralni mediji nisu izvestili o tome da je prethodnih dana u Bujanovcu održan „nacionalni festival komandanta Ridvana Ćazimija“. Ridvan Ćazimi je terorista koji je likvidiran u oružanom sukobu sa državnim organima Republike Srbije! U međuvremenu, njemu je na ulazu u Veliki Trnovac podignut velelepni spomenik, mauzolej sa albanskom zastavom podignutom na jarbol visine desetak metara. U lokalnom fudbalskom klubu otvoren je i muzej Ridvana Ćazimija u kome su izloženi njegova uniforma, oružje, slike, pa čak i džip u kome je bio kada je likvidiran od strane državnih organa Republike Srbije.

Šarović je istakao da na jugu Srbije vlada velika opasnost od albanskog separatizma i podsetio da, prema važećim zakonima, nije dozvoljeno isticanje simbola strane države na takav način. On je naveo da je potpuno jasno da se manifestacijama kojima se veličaju teroristi ne širi ljubav prema Srbiji, već da se praktično buduće generacije Albanaca školuju i uče da ne vole Srbiju i da je njihova matična država „velika Albanija“. Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke istakao je da je sramno to što režim u Beogradu ćuti i ne suzbija separatističke težnje Albanaca sa juga prema centralnoj Srbiji. On je naveo da nije dovoljno to što izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi verbalni rat sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, već je neophodno na konkretan način pokazati da li imamo državu ili je nemamo. U jeku borbe protiv terorizma, terorizam se i dalje veliča u Srbiji. Šarović je naglasio da Srpska radikalna stranka zahteva da država što pre primeni konkretne mere u borbi protiv terorizma i albanskog separatizma.  Koje se stranke ujedinjuju pred beogradske izbore saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci teroriste Ridvana Ćazimija.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA