Najnovije

"BESMRTNI PUK": Povorka potomaka učesnika Drugog sv. rata, povodom Dana pobede, u Beogradu (VIDEO)

U Srbiji se danas, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, po drugi put biti održava manifestacija „Besmrtni puk“ — šetnja potomaka onih koji su se borili u Drugom svetskom ratu.

Povorka "Besmrtni puk" u Beogradu (Foto: Jutjub)

Kolona je formirana na platou ispred Groblja oslobodilaca Beograda, a povorka se kreće preko Vukovog spomenika i Bulevarom kralja Aleksandra prema Narodnoj skupštini i Starom dvoru. Završetak šetnje je planiran za 12 sati i 30 minuta na platou ispred Starog dvora, gde će se prisutnima obratiti organizatori manifestacije.
Nakon govora povodom proslave Dana pobede, biće priređen spektakularan koncert uz učešće ruskih i srpskih umetnika — umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, pevačice izvore muzike Merime NJegomir, studenata fakulteta dramskih i muzičkih umetnosti i Hora Ruskog doma.
U 18 sati u Ruskom domu je premijera filma o podvigu ruskih vojnika 1941. godine pod nazivom „28 panfilovaca“. Ulaz na projekciju biće besplatan. Pročitajte OVDE šta je Vladimir Putin poručio sa proslave Dana pobede u Moskvi. Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte prošlogodišnju povorku.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA