Najnovije

UDARNA PESNICA: Velika grupa sirijskih tenkova stigla na južni front i odmah krenula u proboj! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija objavila je snimak operacija tenkovske jedinice koja je upravo dopremljena na front u pogranična područja Sirijske pustinje.

Sirijski tenkovi u Sirijskoj pustinji (Ilustracija: Pravda)

Grupa od dvadesetak tenkova Sirijske arapske armije dopremljena je na južni front i odmah krenula u žestok obračun sa džihadističkim grupama koje podržava Pentagon. Sirijska armija i njeni saveznici, a na ovom delu fronta to su uglavnom pripadnici Hezbolaha, tako su započeli proboj kroz oblast Al Dakva i Bir Kasab, ne bi li stigli do rezervata Zuluf i potisli "pobunjenike" iz čitavog područja pokrajina Suvejde i zapadnog dela juga pokrajine Damask.

Prisustvo proameričkih "pobunjenika" u ovom području Damask opravdano smatra realnom pretnjom po bezbednost prestonice, pa je njihovo izbacivanje postavljeno kao prioritet oružanih snaga te zemlje. Pogledajte snimak sirijskih tenkova u današnjoj akciji u Sirijskoj pustinji: Tokom jučerašnjeg dana SAA je, uz pomoć ruske avijacije, uspela da odbije žestok udar američkih džihadista u području Zaza, o čemu više možete da pročitate OVDE. Izvor Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA