Najnovije

DOGOREO FITILJ: Žestoke borbe na severu Alepa! Gori linija fronta između Kurda i turskih "pobunjenika"!

Žestoki sukobi izbili su danas između proameričkih kurdskih snaga SDF-a i proturskih militanata istočno od grada Al Baba na severoistoku pokrajine Alepo.

Ilustracija (Foto: Tviter, Pravda)

Borbe koje su počele rano jutros, proširile su se linijom fronta duž osam sela u zoni odgovornosti Sirijske arapske armije između Manbidža i Al Baba. "Pobunjenički" izvori tvrde da je SAA napustila svoje položaje neposredno pre napada kurdskih boraca.  Sirijska armija odbila je ove navode, uz opasku da vojne jedinice koje se nalaze na terenu imaju naređenje da se ne upuštaju u eventualne borbe između dve strane. Kurdski izvori, sa druge strane, tvrde da su borbe započeli proturski militanti u pokušaju da prošire svoju teritoriju na severu Alepa. Sirijska armija nastavila je proboj na istoku Palmire prema Deir Ez Zoru. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Retrospektiva ratnih snimka iz četvoromesečne bitke za Manbidž, jedne od najkrvavijih bitaka Sirijskog rata, u kojoj su kurdske snage preuzele stratešku čvor severa Sirije iz ruku Islamske države:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA